Kukurūza ir arvien populārāks ēdiens Latvijā, tomēr ir svarīgi zināt, kā viņu pagatavot. Svarīga lieta – kukurūzu nevajag pārvārīt, citādi tā paliks pārāk cieta un zaudēs vērtīgas īpašības.
Tātad, cik ilgi jāvāra kukurūza? Amerikā, kur kukurūza ir ļoti populārs ēdiens, to, kā likums, nevāra ilgāk kā 10 minūtes (izņemot, ja viņu pagatavo ar tvaicētāju – tad kukurūzu tvaicē pat līdz 25 minūtēm)!
Bet, ja kukurūzu liek verdošā ūdenī, tad ne ilgāk kā uz 10 minūtēm. Daudziem patīk kukurūzas svaigā garša, un viņi to vāra pat īsāku laiku.
Lūk tradicionālā recepte:
Sastāvdaļas
• 4 kukurūzas vālītes
• 1 ēdamkarote sviesta
• ½ tējkarotes sāls
Lasi arī: Kukurūzas drīksnas tievēšanai – kā lietot un kāds no tām labums
Pagatavošana.
Kukurūzas vālītes notīra, liek katlā ar vārošu ūdeni un vāra aptuveni 10 minūtes, līdz mīkstas, un izņem no ūdens. Apziež ar sviestu, apkaisa ar sāli, jo kukurūzai ir izteikti salda garša, un pasniedz siltas. Ja mājās ir tvaicētājs, kukurūzu labāk nevis vārīt ūdenī, bet iztvaicēt mīkstu, tad maksimāli saglabājas vērtīgās vielas.